Teplo z chladu

Zpětným získáváním tepla DK vytváříte teplo z chladu – to znamená: horká voda za nulový tarif.


V řeznictvích a pekárnách stejně jako v obchodech s potravinami i hotelových a gastronomických provozech se počítá s každou korunou. Technika orientovaná na budoucnost je stejně samozřejmá, jako ekonomické uvažování o poměru nákladů a užitné hodnoty. Zpětné získávání tepla DK proto do řeznictví a pekáren patří tak samozřejmě jako denně čerstvé produkty, do obchodů s potravinami tak samozřejmě jako vakuové balení a do oblasti gastronomie tak samozřejmě jako čerstvě načepované, studené pivo nebo správně temperované víno. To platí zvláště pro všechny provozy, kde se skladuje citlivé zboží v chlazeném nebo mraženém stavu. Zde se totiž musí na chlazení vynakládat množství energie. S touto energií se chlazené oblasti odebírá teplo, které se pak často bez užitku ztrácí do okolí. DK s tím skoncovalo. Zpětné získávání tepla DK využívá tepla uvolněného při tomto chladícím procesu smysluplným způsobem. Bez dalších nákladů se zbytkové teplo využívá pro ohřev užitkové vody nebo pro vytápění. Zabudováním zpětného získávání tepla DK do chladícího okruhu vzniká z chladu za nulový tarif. Energie, kterou byste měli využít.
 

Fotogalerie:

Posun vlevo
Posun vpravo
© Copyright 2008 Klimastar s.r.o.
webdesign by odn